GROOTHANDEL HELPT INSTALLATEURS OM UP-TO-DATE TE BLIJVEN

“In het laatste anderhalf jaar is de vraag naar warmtepompen ‘booming’. In nieuwbouwprojecten zie je eigenlijk dat er alleen nog met
warmtepompen wordt gewerkt en ook de individuele particulier die groen denkt, heeft de warmtepomp inmiddels ontdekt.”

Aan het woord is Edwin de Bruin van De Bruin BV Technische Groothandel in Montfoort. Bij hem en zijn veertien medewerkers kunnen installateurs
terecht voor alles wat ze nodig hebben als het gaat om verwarming, vloerverwarming, PVC, ventilatie, sanitair en dakwerken. “De warmtepomp heeft inmiddels een belangrijke plek in ons assortiment”, legt De Bruin uit. In het begin waren installateurs volgens hem nog wat angstig. Het ging immers om een geheel nieuwe techniek, een nieuw vak als het ware. “Nu zie je dat het duurzaam denken steeds belangrijker wordt en dus is de warmtepomp voor installateurs gemeengoed geworden. We moeten immers met zijn allen van het gas af.”

 

Edwin de Bruin

 

De Bruin heeft de techniek die op een duurzame manier zorgt voor warm water, verwarmen én in bepaalde gevallen ook koelen dan ook omarmd. Of het nu gaat om grondgebonden installaties, hybride-, lucht/water- of lucht/lucht-warmtepompen: ze hebben voor De Bruin en zijn medewerkers geen geheimen meer.


Ontwikkelingen volgen elkaar snel op

“We worden door fabrikanten continu op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen, zodat wij onze klanten weer van het beste advies kunnen voorzien. De ontwikkelingen gaan heel snel, dus het vergt nogal wat van installateurs om continu up-to-date te blijven. Hierin helpen wij hen graag, op een heel persoonlijke en deskundige manier. We hebben alleen maar vaklui in dienst, sommigen met wel twintig jaar ervaring als cv-monteur. Dat geeft onze klanten vertrouwen”, geeft De Bruin aan. Een nieuwe ontwikkeling die hij ziet, zijn de warmtepompen zónder buitenunit. Hij noemt het voorbeeld van een warmtepomp van Alpha Innotec die via kanalen in het dak lucht aanzuigt en afvoert. “Een goede oplossing voor dichtbebouwde binnensteden bijvoorbeeld waar geen ruimte is voor een buitenunit.” Dat fabrikanten met steeds compactere modellen komen, noemt hij in deze een tweede belangrijke stap. “Dat maakte dat de techniek in steeds meer huizen toepasbaar is.” 

Installateurs kiezen voor een merk 

De merken waarvoor installateurs bij De Bruin terechtkunnen als het gaat om warmtepompen, zijn: Nefit, Vaillant, Alpha Innotec en Remeha.

“Je ziet dat installateurs kiezen voor een bepaald merk, zoals dat met cv-installaties ook het geval is. Met deze merken spelen we in op de verschillende voorkeuren.” Waar De Bruin naar eigen zeggen sterk in is, zijn projecten. "We denken hierin echt met onze klanten mee”, legt hij uit. “Binnen een project leveren we de benodigde materialen per woning. Alles per woning verpakt, zodat een installateur meteen aan deslag kan wanneer we de spullen hebben geleverd. Service die voor ons vooropstaat.” 

Op weg naar Nul-op-de-Meter 

Dat de populariteit van de warmtepomp alleen nog maar verder toe zal nemen, daarvan is De Bruin overtuigd. All-electric is immers het toverwoord. “En ook wanneer je nog een stap verdergaat en denkt aan een Nul-op-de-Meter-woning, dan kom je al snel uit bij een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen als oplossing.”

Een oplossing waarvoor installateurs bij De Bruin in Montfoort, maar ook in Woerden en Utrecht aan het juiste adres zijn.