Onlangs was Triple Solar te gast bij De Bruin BV Technische Groothandel in Montfoort om een groep installateurs en natuurlijk het team van De Bruin BV zelf een uitgebreide training te geven. Een training over Triple Solar PVT-panelen, hybride zonnepanelen die niet alleen elektriciteit opwekken, maar ook warmte, en de PVT-warmtepomp. De pomp zet de opgewekte energie en warmte van de panelen om in duurzame warmte, koeling, warm water en elektriciteit.

Kees Fokker van Fokker Installatiebureau in Kockengen en Thomas van Wijk van Witteveen Utrecht Technische installaties in Breukelen waren twee van de ruim twintig deelnemers. Ze zijn enthousiast en noemen de training  zoals De Bruin BV deze had georganiseerd echt een toegevoegde waarde.

 

 

Mooie gelegenheid om te sparren

Naast dat je volgens Kees Fokker in relatief korte tijd weet hoe een dergelijk, relatief nieuw, systeem in elkaar steekt, biedt de training volgens hem ook een mooie gelegenheid om te sparren met collega’s. Waar lopen zij tegenaan? Welke ontwikkelingen zien zij in het vakgebied? “Vragen die je op zo’n avond in een relaxte sfeer met elkaar kunt bespreken”, geeft hij aan. “Fijn bovendien dat Edwin (de Bruin - red.) zelf op zo’n avond ook aanwezig is. Dat maakt de lijntjes lekker kort.”

Thomas van Wijk is het met hem eens. Hij vond de training ‘leuk en informatief’. “In een markt waarin de ontwikkelingen snel gaan, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van wat er speelt en wat je klanten kunt aanbieden. Zo’n avond helpt daarbij zonder meer.”   

Terug naar het Triple Solar PVT-systeem. “Een geruisloos en makkelijk aan te leggen, onderhoudsvrij systeem”, zo maakten Ivo Stolp en Wouter van Maaren op deze avond namens Triple Solar duidelijk aan de geïnteresseerde aanwezigen. Een groep professionals die benieuwd was naar de werking van het PVT-systeem en natuurlijk naar de ins en outs aangaande de aansluiting ervan. Onderwerpen die dan ook uitgebreid werden behandeld.

 

 

Waardevolle ondersteuning en verdieping


Ivo Stolp, accountmanager groothandels, blikt namens Triple Solar met veel plezier terug op de avond. “De Bruin BV had alles strak georganiseerd en goed geregeld. Een blijk van de hechte band die de technische groothandel heeft met zijn installateurs. Ze bieden met dit soort trainingen en bijeenkomsten hun trouwe groep van installateurs echt waardevolle ondersteuning en verdieping. Mooi dat wij hier als Triple Solar bij mochten aansluiten.”

Uiteindelijk is het volgens Stolp belangrijk om als groothandel, installateurs en leverancier een professionele driehoek te creëren in het belang van de eindklant. “Samen willen we de eindklant immers een comfortabele en mooie vakwerk-oplossing bieden voor zijn duurzaamheidsvraag. Avonden zoals deze, die De Bruin BV vaker organiseert, leveren hieraan op een laagdrempelige manier een mooie bijdrage.”