Energie besparen is nu relevanter dan ooit. Er zijn honderden tips online te vinden hoe je nou thuis energie bespaard. Door bijvoorbeeld LED verlichting te instaleren, sluipverbruik te verminderen, gebruik te maken van een slimme thermostaat of de thermostaat wat lager te zetten.

Er gaat ongeveer één vierde van je gasverbruik naar het op warmen van water voor je badkamer en keuken. Met deze energieprijzen is het fijn om wat te kunnen besparen. Dit kan met wat aanpassingen al vrij simpel en bespaar je op je energierekening.

Tips voor de Badkamer

  1. Een heerlijke warme en ontspannen douche genieten we allemaal van, maar probeer de tijd onder de douche te minimaliseren. Plaats een leuke timer in de douche en stel een maximale douchetijd van 5 minuten in. Heb je ook weer tijd over om andere leuke dingen te doen!

 

  1. Installeer een thermostatische douche- of badmengkraan. Met een thermostatische kraan is het water sneller op de gewenste temperatuur en blijft constant tijdens het douchen. Dit is niet alleen prettig maar je bespaart ook energie en water.

 

  1. Comfortabel douchen én water besparen? Gebruik voor de douche een waterbesparende douchekop. De douchekoppen van Hotbath zijn voorzien van het Shower Power Systeem (SPS) en het Ecoair systeem. Het SPS systeem zorgt voor een gelijke verdeling van het water binnen de douchekop, waardoor er met een minimale toevoer toch een aangename douchebeleving ontstaat. Het Ecoair systeem voegt lucht toe aan het water waardoor je fors gaat besparen op het watergebruik. Dit alles uiteraard zonder op comfort in te leveren!

 

  1. Even in bad liggen is een hele fijne manier om te ontspannen maar kost ook veel meer water dan het nemen van een korte douche. Probeer daarom het nemen van een bad zoveel te beperken.

 

  1. Verspil geen warm water. In veel gevallen wordt de hendel van de wastafelkraan pas naar koud gedraaid als het water lauw begint te worden. Ondertussen wordt de waterleiding al verwarmd en ben je onnodig energie aan het verbruiken. De wastafelmengkranen van Hotbath geven in de neutrale stand koud water, waardoor er geen verspilling is van warm water en het ziet er ook nog eens strak uit!

 

Maar vergeet de keuken niet!

Niet alleen op de badkamer kan er worden bespaard, maar ook in de keuken kan je dingen aanpassen.

  1. Een zeer simpele maar effectieve tip; laat de kraan niet langer of harder lopen dan nodig.

 

  1. Maak gebruik van een ‘groene’ keukenkraan. De keukenkranen van Hotbath zijn voorzien van het Flower Power Systeem, waardoor je geen water en energie verspilt. De simpelste en meest effectieve energiebesparing denkbaar.

 

Door deze tips toe te passen kan er makkelijk energie bespaard worden!